Bergvärme

Om din värmepump larmar och man kan anta läckage, så kan vi läcksöka och åtgärda problemet om det så sitter inne i värmepumpen, markslangen mellan borrhål och värmepump, eller i kollektorslangen nere i borrhålet. Vi har kunskapen hela vägen.

Vi förverkligar dina idéer

Ska du bygga om, bygga till, kanske en pool eller göra om i trädgården, vi kan flytta bef markslangar, sänka bef borrhål och bygga om systemet så att det passar din nya idé.
Har du redan grävt av eller på annat sätt skadat dina bergvärmeslangar eller borrhål, ingen fara, vi åtgärdar problemet, byter ut det trasiga eller skarvar ihop det som är av.
Bentonitfyllning av borrhål.

Nu för tiden inträffar det att grundvattnet är lågt, vilket kan medföra att borrhålet blir tomt på vatten vilket får till följd att man kyler ner hålet, slangarna fryser ihop och man får dålig eller ingen effekt ur borrhålet. Om så är fallet kan vi lösa problemet genom att fylla det med en helt miljögodkänd bentonitlera som leder värme mellan berg och slang precis som vatten.
Oavsett vad du har för bekymmer eller funderingar kring din bergvärme, tveka inte att höra av dig, vi löser det åt dig.

Läcksökning med åtgärd

Misstänker du läckage i din värmepump? Vi förstår att du kan känna dig orolig, men du kan vara lugn. Med lång erfarenhet inom branschen vet vi exakt vilken process som krävs för att lokalisera och åtgärda läckaget. Vi besöker dig på plats och inspekterar din värmepump. Genom att provtrycka den inre och det yttre slingan var för sig kan vi effektivt hitta läckaget. Därefter kan vi vanligtvis åtgärda problemet redan samma dag. Krävs en större insats med exempelvis grävmaskin återkommer vi med en ny tid så att läckaget snabbt kan lagas. Desto tidigare läckaget upptäcks desto bättre, så har du misstankar om att din värmepump läcker kan du kontakta oss redan idag.

Sänkning borrhål

Vill du dra om dina markslangar eller göra en sänkning av borrhål? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med det. Vi kommer hem till dig och går gemensamt igenom vad som önskas. Med den erfarenhet vi har av arbeten som dessa kan vi dela med oss av råd och rekommendationer, och guidar dig sedan gärna genom processen. Hur det går till kan se olika ut, beroende på om du vill dra om eller justera höjden på markslangar och borrhål. Ett ingrepp av den här typen kan påverka tomten, till exempel gräsmattan, men vi genomför arbetet så skonsamt som möjligt för omgivningen. Hör av dig till oss om du har frågor gällande sänkning av borrhål.

Bentonitfyllning av borrhål

Vill du ha hjälp med betonitfyllning av borrhål? Vi har tydliga strategier för att genomföra detta arbete effektivt och smidigt. Innan arbetet sätter igång gör vi alltid ett besök på plats, där vi kontrollerar den aktuella vattennivån i borrhålet och hur förutsättningarna ser ut. Därefter byter vi ut den befintliga kollektorslangen och monterar en ny kollektorslang anpassad för betonitfyllning. Efter att vi pumpat i betoniten låter vi den vila i ca 1-2 dygn, vilket gör att den sätter sig. När vi kommer tillbaka ser vi till att alla delar kopplas ihop och ansluts till värmepumpen. För att säkerställa att allt fungerar som det ska provtrycker vi alltid, så att du kan känna dig trygg.

Tre enkla steg
mot bergvärme

Kontakta oss

Hör av dig till oss via mejl eller telefon. Vi går tillsammans igenom vilka idéer du har och bokar en tid för oss att göra ett platsbesök. Har du frågor eller funderingar hjälper vi dig mer än gärna med detta.

Besök på plats

Nästa steg är att vi kommer ut till dig. Vi undersöker de förutsättningar som finns och ger tips om de lösningar som är möjliga att genomföra för ett så effektivt och smidigt arbete som möjligt.

Vi gör arbetet

Nu kan du luta dig tillbaka så sköter vi resten. Vi informerar dig genom hela processen så att du kan känna dig lugn och trygg. Snart kan du börja njuta av din nya bergvärme!